Restaurang Lammet & Grisen på Öland

"Certificate of Excellence"

Rekommenderad av Whiteguide 2006-2018

Om du inte hittar ledigt bord online så ring oss. Vi kan kanske hjälpa dig. Bokning per telefon är tillgängligt öppetdagar kl. 14-22.

Den gröna köttkrogen

Öland är ett populärt resmål på sommaren. Känt för sitt vackra väder med gassande sol, vacker natur och underbara stränder. Sveriges näst största ö är vida känd för att locka svenska turister såväl som utländska till en miljö och tillvaro som alltid är värd att återvända till. Vällagad mat och god dryck i världsklass hittar du hos Lammet och Grisen, en restaurang på Öland som erbjuder ett unikt koncept, skapat av krögarfamiljen år 1969, och som över tid har förfinats och förädlats och är nu en anrik och samtidigt modern grön köttkrog.

Denna restaurang på Öland serverar helstekt lamm och gris – som trancheras av kockarna framför dina ögon på restaurangen. Välj mellan en uppsjö av tillbehör, varma som kalla, lagade på öländska och svenska råvaror. Du kan naturligtvis även välja vårt koncept i vegetarisk eller vegansk version.

Välkommen till Lammet och Grisen, en unik restaurang på Öland.

Läs mer
Läs mer

Lammet och Grisen på Öland erbjuder en unik och trivsam miljö med långbord i vår matsalar. Lägg till liveunderhållning från scenen så blir det en härlig stämmning. Avsluta kvällen på vår underbara takterass och njut av solnedgången över naturresarvatet. Restaurangen har renoverat över tid med sydländsk känsla och vår personal gör sitt yttersta för att ge dig och dina kära en underbar kväll.

Upplev ett unikt koncept som uppskattas lika mycket av barn som vuxna. Kom in till en restaurang på Öland som aldrig haft en gäst som lämnat hungrig.

Närproducerat

Tänk att få köttet stekt precis som du önskar. Kockarna trancherar framför dig — helstekt lamm från Öland, smakrika fläskdetaljer från Småland, osv.
Upplev fördelarna med tranchering. Få precis den köttbit som du vill ha, och i precis den mängd som passar dig. Alla delar av djuret används och matsvinnet begränsas till nästan ingenting. Ursprung och den etiska aspekten kring djurens välbefinnande i livet är viktigt hos oss.

Vårt hållbarhetstänk

Tips: ring om du vill köpa presentkort – vi skickar

Hemmafest? Vi kan erbjuda take-away. Ring!

Gästernas bilder från Öland & Sälen

Sommar på öland

Dubbel takterass –
alltid trevligt!

För att möte intresset från gästerna har takterassen i en elegant kombination av lärkträ, glas och smide byggts så stor, och med riktigt snygga och sköna soffor.
Den äldre delen är helt skyddad med tak kompletterad med infravärme — så även halvbra väder räcker för att njuta av den magiska utsikten över Naturreservatet Horns Kungsgård.

En härlig upplevelse för alla…

både familjer & vuxensällskap

Det finns många sätt att ta sig till och från Lammet och Grisen. Vill ni inte ta bilen kan ni ta en taxi eller direktbuss till vår restaurang. Ni har även möjlighet att ställa husvagnen på parkeringen över natten. Lammet och Grisen har ett uppskattat lekrum till de små barnen. Hos oss kan du finna semesterns höjdpunkt, likt många andra matgäster upptäckt förut.

Våra väl valda partners