Meny & Vinlista

Öland / Sälen

Nu även helgrillat lamm från dalgången

Rekommenderad av Whiteguide 2006-2018


Matmeny

Menyn på Lammet & Grisen innehåller flera nyskapande förrätter, varmrätter och desserter, men också en del klassiker. Vår specialitet är: Helstekt lammfilé, fläskfilé och oxfilé samt flera rustika detaljer som trancheras av kockarna i restaurangen. Årets nyhet är smakrikt helgrillat lamm från trakten.
Lammets Upplevelsemenyer ger er en storslagen kväll full med spännande smakupplevelser av mat och dryck i kombination.


Vinlista

Vinlistan omfattar ca 1000 viner med allt från Krogens Utvalda Viner till riktiga rariteter med ovanligt låga priser. En trappa ned hittar ni en helt unik vinkällare byggd i gammalt tegel, ek, smide och glas.

Mer om

Vin

Så här jobbar vi med…

  • Vinprovning Vi erbjuder vinprovningspaket med tre spännande kvalitetsviner – så att ni kan ha en egen liten provning under middagen. 
  • Kvalitetsviner till ett unikt pris Att vi på exklusiva viner bara lägger på mellan 0-500 kr på Systembolagspris (eller återanskaffningskostnad) är troligen helt unikt: I vissa fall har vi till och med lägre pris än Systembolaget!
  • Sommelierer Våra duktiga sommelierer hjälper dig gärna till en storslagen vinupplevelse.
  • Stora vinflaskor Vad sägs om unikt stora buteljer på 1,5 , 3, 5, 6, 9, 18 och 27 liter? Finns bara på Lammet!
  • Mat & vin i kombination Lammets vingrupp, som utgörs av fem personer varav fyra sommelierer, testar flera hundra viner inför varje säsong. Först sätts individuella betyg på vinet i sig. Om vinet är intressant följer test mot maten, och återigen sätts betyg. Nu bedöms kombinationen. Ofta ändrar vi lite på såsrecepten eller dessertrecepten för att matcha viner i vinpaketen. Nivån på syra, sötma, sälta och beska är avgörande. Denna process genomförs i flera omgångar. Lägg till det faktum att vinjuryn sällan är helt enig. Smaken är ju som bekant olika. En otrolig utmaning – men värt all möda då en perfekt kombination av mat & vin avnjuts!