Meny & Vinlista

Certificate of Excellence

Rekommenderad av Whiteguide 2006-2019


Tjuvkika på…

förrätter o desserter

Matmeny

Menyn på Lammet & Grisen innehåller flera nyskapande förrätter, varmrätter och desserter, men också en del klassiker. Vår specialitet är: Helstekt lammfilé, fläskfilé och oxfilé samt flera rustika detaljer som trancheras av kockarna i restaurangen. Årets nyhet är smakrikt helgrillat lamm från trakten.
Lammets Upplevelsemenyer ger er en storslagen kväll full med spännande smakupplevelser av mat och dryck i kombination.

Tjuvkika på…

Den unika vinkällaren


Vinlista

Vinlistan omfattar ca 1000 viner med allt från Krogens Utvalda Viner till riktiga rariteter med ovanligt låga priser. En trappa ned hittar ni en helt unik vinkällare byggd i gammalt tegel, ek, smide och glas.

Mer om

Vin

Så här jobbar vi med…

  • Vinprovning Vi erbjuder vinprovningspaket med tre spännande kvalitetsviner – så att ni kan ha en egen liten provning under middagen. 
  • Kvalitetsviner till ett unikt pris Att vi på exklusiva viner bara lägger på mellan 0-500 kr på Systembolagspris (eller återanskaffningskostnad) är troligen helt unikt: I vissa fall har vi till och med lägre pris än Systembolaget!
  • Sommelierer Våra duktiga sommelierer hjälper dig gärna till en storslagen vinupplevelse.
  • Stora vinflaskor Vad sägs om unikt stora buteljer på 1,5 , 3, 5, 6, 9, 18 och 27 liter? Finns bara på Lammet!
  • Mat & vin i kombination Lammets vingrupp, som utgörs av fem personer varav fyra sommelierer, testar flera hundra viner inför varje säsong. Först sätts individuella betyg på vinet i sig. Om vinet är intressant följer test mot maten, och återigen sätts betyg. Nu bedöms kombinationen. Ofta ändrar vi lite på såsrecepten eller dessertrecepten för att matcha viner i vinpaketen. Nivån på syra, sötma, sälta och beska är avgörande. Denna process genomförs i flera omgångar. Lägg till det faktum att vinjuryn sällan är helt enig. Smaken är ju som bekant olika. En otrolig utmaning – men värt all möda då en perfekt kombination av mat & vin avnjuts!