Lammet & Grisens

Nyårssupé

Vi dukar upp hela Lammet & Grisen för en härlig 5-rätters Nyårssupé. Vi vänder oss till er som vill avnjuta en fantastisk upplevelse av mat och dryck i kombination – och kanske avsluta kvällen i Loungen, med panoramautsikt över skidbackarna på Lindvallen. Välj att fira tolvslaget hemma, eller i en skön soffa – med fackeltåget och fyrverkeriet utanför fönstret i Loungen!

Vi har lyssnat på er kära gäster och skapat en barnförrätt (Juniorskagen) och sänkt våra barnpriser för Nyårssupé, samt infört ett ungdomspris. Välkomna!

Nyårssupé

Förrätt
Dillglacerad hummer och kungskrabba
med inkokt vinteräpple, variation på jordärtskocka, bryntsmöremulsion och forellrom

Varmrätt
Vår specialitet med tre varmrätter: Lammfilé, Fläskfilé och Oxfilé som trancheras i restaurangen

Dessert
Hallon och choklad
Hallonmousse med chokladcrème, hallonpärlor, syrlig hallonsorbet och chokladnougatine

Prisinfo
Nyårssupé:                          995 kr
För barn/ungdom är förrätten ”Juniorskagen”
Nyårssupé barn 3-5 år:    245 kr
Nyårssupé barn 6-9 år:     345 kr
Nyårssupé barn 10-12 år:  445 kr
Nyårssupé ungdom 13-15 år:  545 kr

Nyårssupé hemma i stugan

Vi erbjuder två versioner av våra färdiga Nyårssupéer som kan avnjutas hemma i stugan.

  1. Sval– för enkel uppvärmning hemma. Rekommenderas!
    Ni hämtar dagtid på Nyårsafton, och avnjuter på kvällen. Pris: 535 kr/portion
  2. Varm– ni hämtar maten varm på Nyårsaftons kväll och avnjuter direkt. Pris: 635 kr/portion

Förrätt
Hummersoppa
med dillglacerad hummer och kungskrabba.

Varmrätt
Helstekt oxfile
med portvinssås och potatisgratäng, savoykål med örter, bakade smålökar och krispiga trattkantareller.

Dessert
Hallonmousse med chokladcrème, hallonpärlor och chokladnougatine