Meny & Vinlista

Öland / Sälen

Lammet & Grisens vin- och matmeny, helt online

Rekommenderad av Whiteguide 2006-2018

Vi serverar allt mellan himmel & jord.
Men mestadels lammfilé & bog.


Meny kommer till säsongen…

Matmeny

Menyn på Lammet & Grisen innehåller flera nyskapande förrätter, varmrätter och desserter, men också en del klassiker. Vår specialitet är: Helstekt lammfilé, fläskfilé och oxfilé samt flera rustika detaljer som trancheras av kockarna i restaurangen. Lammets Upplevelsemenyer ger er en storslagen kväll full med spännande smakupplevelser av mat och dryck i kombination.
Nu erbjuder vi Röd Ankomst med 100 kr rabatt för vuxna på varmrätten vissa utvalda dagar och tider. OBS: begränsad tillgång


Vinlista

Vinlistan omfattar ca 1000 viner med allt från Krogens Utvalda Viner till riktiga rariteter från vinkällaren. En trappa ned hittar ni en mycket läcker vinkällare för 3000 buteljer, byggd i gammalt tegel, ek, smide och glas.

Vinlista kommer till säsongen…

Vi erbjuder även en stor mängd olika

Evenemang

Vinkunskap

  • Sommelierer Våra duktiga sommelierer hjälper dig gärna till en storslagen vinupplevelse.
  • Kvalitetsviner till ett unikt pris Att vi på exklusiva viner bara lägger på mellan 0-500 kr på Systembolagspris (eller återanskaffningskostnad) är troligen helt unikt: I vissa fall har vi till och med lägre pris än Systembolaget!
  • Stora vinflaskor Vad sägs om unikt stora buteljer på 1,5 , 3, 5, 6, 9, 18 och 27 liter? Finns bara på Lammet!
  • Mat & vin i kombination Lammets vingrupp som utgörs av fem personer varav fyra sommelierer, testar flera hundra viner inför varje säsong. Först sätts individuella betyg på vinet i sig. Om vinet är intressant följer test mot maten, och återigen sätts betyg. Nu bedöms kombinationen. Ofta ändrar vi lite på såsrecepten eller dessertrecepten för att matcha viner i vinpaketen. Nivån på syra, sötma, sälta och beska är avgörande. Denna process genomförs i flera omgångar. Lägg till det faktum att vinjuryn sällan är helt enig. Smaken är ju som bekant olika. En otrolig utmaning – men värt all möda då en perfekt kombination av mat & vin avnjuts!

För grupper

Lammet & Grisen är perfekt för grupper!

  • Matsalen ”Rioja” rymmer 130 sittplatser med både långbord och mindre bord.
  • I matsalen ”Toscana” har vi 100 sittplatser, både långbord och mindre bord.
  • I ”Bordeaux” har vi 66 sittplatser, främst mindre bord .
  • I ”Piemonte” har vi 60 sittplatser, både långbord och mindre bord.
  • I ”Bourgogne” har vi 44 sittplatser, främst mindre bord.

Vi erbjuder vinprovning som ett uppskattat inslag till varmrätten.