ÖLAND
Bröderna Jan och Bengt Richert byggde Lammet & Grisen på Öland år 1969. Jan kom hem till Sverige efter att ha bott 9 år på Mallorca där han varit med och startat de första grisfesterna på ön. Bengt ägde Horns Kungsgård där han bedrev en mycket storskalig fåravel, och behövde avsättning för sin lammproduktion. Därför byggdes krogen på Kungsgårdens mark, och namnet var ju självklart. Krogen gränsar därför till Horns Kungsgård som numera är ett vackert naturreservat.
NÄR KROGEN SKULLE ÖPPNA
Då kunde man i rikspressen med stora rubriker läsa om ”det vita svartbygget på Öland”. Tack vare en mycket glad invigningsfest – med kommunpamparna inbjudna – beviljades emellertid bygglovet i efterhand!
Hur gick det till – egentligen? Läs fyra versioner av ”sanningen”.
KLICKA HÄR!
År 1985 var det dags för nästa generation bröder, Mattias och Joachim Richert, att med familj och vänner ta över verksamheten.
LAMMET & GRISEN
I SÄLEN ÖPPNADE 1991
1991 etablerades Lammet & Grisen i Sälen vilket blev succé från start. Efter flera rejäla tillbyggnader och stadigt ökad populäritet kan man konstatera att krogen är Sälens mest välbesökta kvällsrestaurang med uppåt 45.000 middagsgäster på fem månaders vintersäsong.
I ägarfamiljen Richert är man nio syskon, som samtliga vid något tillfälle i livet arbetat på Lammet & Grisen. Idag arbetar ”bara” sex familjemedlemmar i verksamheten.